Studio Photo shoot
Studio Photo shoot

Studio Photo shoot

Den siste tiden har jeg hatt noen gøyale og morsomme foto oppdrag i studio.

Både barn og ungdom (og ikke minst voksne) gir en utfordring ifm det gode og forventede resultatet – Alle som tar steget til en etablert fotograf ØNSKER selvfølgelig det absolutte blinkskuddet! Ett minne for livet. 

Som mannen bak kameraet er det mye forberedelser og tanker rundt det å få til akkurat det øyeblikket…Explore the Moments i ordets rett forstand…

Ett bildet skal gjenspeile vedkommendes personlighet.
Er barnet beskjedent? Eller rampete? eller en liten spøkefugl? Eller drømmende? Ja, da skal dette utrykket komme frem på slutt resultatet. 
Derfor bruker jeg mye tid på det å bli litt kjent før selve fotograferingen, få vedkommende bekvem med situasjonen og nettopp for det å finne ut av personligheten. Ofte merker enn det kun etter en kort stund. Det å få en beskjeden unge til å jøgle eller være rampete, eller sprette rundt omkring som en galning…..blir feil. 
Bildet skal kunne «leve» i all tid, etter 20 år skal du kunne dra frem bilde og minnes; Ja slik var jeg 🙂 

 

Personlige trekk og utseende skal også ivaretas under fotografering. Linjer og form skal gjenspeiles naturlig og vise personens virkelige «jeg».

Lyssetting er kanskje det viktigste. Det å få frem de rette skyggene, slik at personens trekk tydlig fremstår i bildet.


Komposisjon er nesten uendelig, og det er her kreativiteten spiller inn! Vinkler, plassering i «ruta», poseringstriks, bakgrunner  og rekvisitter er alle virkemidler for det endelige resultatet. Farger eller svart/hvit?

Etter selve fotograferingen, er det en like stor jobb som venter; nemlig redigering av bildene slik at de blir representerbare for kunden.  Ofte er det lite korrigering som skal til, om en har gjort de forberedelser som skal gjøres; Sjekket lys, hvitballanse og har den riktige eksponeringen. Jo riktigere eksponeringen er under selve opptaket, jo bedre kvalitet på slutt produktet.

I dette yrket er det ingen dag som er like, ingen mennesker er like og fotografering er ett uendelig stort fagfelt som stadig gir nye oppdagelser og erfaringer. …og det er nettopp dette som gjør at fotografering er så spennende og inspirerende!
…og at jeg brenner for dette fagfeltet og ønsker å utvikle meg til en kontinuerlig bedre fotograf.
TRENING GJØR MESTER

 

Etter at fotografering og redigering er unnagjort, skal produktet presenteres på ett medie. Alle som bestiller time, får ett eget personlig passord beskyttet bibliotek hvor kunden selv kan velge hvilke bilder som ønskes og på hvilke medie. Jeg printer, laminerer og monterer de fleste produktete selv i mitt studio. De jeg ikke har kompetanse og/eller utstyr og mulighet til, bestilles av norske velrenomerte profesjonelle håndverkere. Ta gjerne kontakt for en uforpliktende hyggelig prat!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *