Nærmer jula seg?
Nærmer jula seg?

Nærmer jula seg?

Ja selvfølgelig gjør den det. Hver dag, året rundt nærmer vi oss jula. Den hellige, «rolige» høytiden hvor alt skal skje omtrent samtidig. Men mange begynner i god tid med forberedelsene; Pynte, rydde, planlegge, bake kaker, finne på presanger, velge familiemedlemmer, osv…. Og på selveste dagen;  Overdådig julefrokost, tilberede julemiddagen, kirkebesøk, være supersosial med familien, etegilde, pakke opp ALLE gaver (vel og merke BARE en og en av gangen..), rydde, kaffe og kaker (7 forskjellige hjemmebakte slag som ingen orker)…… og når alle sitter slukøra og passe fornøyde igjen; …Opprydding etter kalaset…Totalt utbrente etter en laaaaang dag, og det heldige utvalgte vertskapet er overstadig glad over at det er lenge til neste jul 🙂

Jula begynner for enkelte faktisk allerede i oktober (kanskje til og med i slutten av september?) …i butikker over det langstrakte land og veldig i utlandet bugner det av julestæsj.  Noen tar til og med frem nissene i slutten av september og gleder seg febrilsk over at jula snart er her, rett rundt hjørnet.. Joda, det har tatt helt av.
Julemarsipanen er i hyllene tidlig i oktober, rett etter at sommerferien er unnagjort.
Andre får hodepine pga hvilke familiemedlemmer som skal velges og inviteres….Var det slik at ungene skulle være hos eksen iår? 
Hamstring av mat begynner for noen allerede i januar, bla på Harry turer til Sverige. For DA er det billig da, rett etter høytiden. Og varene holder seg jo godt i frysa… helt til man blir sulten og spiser opp all den gode maten som egentlig var beregnet til neste jul.  

Gaver er ett eget tema ifm jule høytiden. Noen begynner også her i januar for da er det jo salg! Kjempebillig å kjøpe leker og allverdens rariteter som en egentlig ikke har plass til eller brukt for. Og ikke minst, noen glemmer at de små barna faktisk har blitt ett år eldre neste jul! Kanskje ikke den flotte lille lekebilen eller dokka faller like godt i smak, eller at de nusselige baby klærna ikke passer mer? 

Noen få begynner en febrilsk julepakkehandel lille julaften, for da er det jo aldeles dyrt og helt utplukket. Da kjøper de hva som helst, bare det er innpakket. Koste hva det koste vil. Kjempe økonomisk og lurt…njet.

Andre tar til om med turen innom bensin stasjonen på vei til julemiddagen, og røsker meg seg etter eller annet. Ny olje til bilen innpakket i en flott eske for eksempel eller kanskje en «Wonderbaum» til konebilen? Og noen er til og med så omtenksomme at de tar med en halv-vissen blomsterkvist til vertskapet:-)

Pynte kåken med julestæsj går vel over alle snøvle-skaft i enkelte hjem. Både utvendig og innvendig. Ære være dem…må jo bare bøye meg i hatten for at de i det hele tatt har overskudd og inspirasjon til å henge opp 10 tusener av lys dioder og pærer rundt omkring på hver eneste ør-lille ledige plass. Innvendig er det jo ikke så mange som ser, men når nissene tyter ut av vinduer og skorsteinen…og alt innvendig er mer eller mindre rødt, har det etter min mening gått litt for langt. Men som alt annet…hver sin smak. Smaken er jo som baken…Jeg for min del, ønsker bare alle ivrige jule entusiaster lykke til med forberedelsene!

Og så til saken: Når så mange virkelig gjør disse forberedelsene, og grubler (noen får til og med nattesøvnen ødelagt) på hvordan den skal avvikles og ikke minst hvilke gaver som skal gis. Noe som hadde vært flott, minnes rikt og kanskje uvanlig? Noe ekte fremfor ting som blir stuet bort i ett bortgjemt skap etter ett par dager?
Joda, løsningen er: BILDER. Det evigvarende minne…Familebilder, portretter, kjæledyret (hund, katt, gullfisken eller hva du måtte ha som kjæledyr), kjæresteparet, søskenflokken, mormor og bestefar, tanter og kusiner, egentlig hvem som helst du er glad i.
DA har du kommet til rette plass. Jeg anser meg selv som en allsidig fotograf som fester de fleste minnene til bildebrikka, og produserer eller sørger for at du får produsert det bildeproduktet DU ønsker. Kanskje du i år redder jula med å gi noen ett minne iform av ett bilde eller to på veggen? De BEVARER tross alt mer enn det koster!

Om ikke portrett eller familiebilder faller i smak, så tilbyr jeg også salg og montering/produksjon av mine egne naturfoto (landskap, naturfenomener, fugler og dyr).

I dette tilfelle er det helt ålreit at du allerede nå begynner juleforberedelsene, slik at selve fotograferingen/valget er unnagjort og bildeproduktet (ene) er klare i god tid før høytiden 🙂  DA unngår du stress! Ta gjerne en titt i de forskjellige galleriene på min hjemmeside: www.anderslillebo.no   og hvilke alternative bildeprodukter jeg kan tilby.

Kom gjerne innom mitt fotostudio i Farmannsveien 3 i Tønsberg for en uforpliktende og hyggelig prat over en kopp kaffe. 

epost: fanderli@online.no   Hjemmeside: www.anderslillebo.no   Tlf.: 93215610 

Uansett, lykke til med juleforberedelsene 🙂 …jula nærmer seg utvilsomt.

Med en god fotohilsen fra Anders – Explore the Moments/ AL Photography

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *