Naturfoto utstilling – Nordiske rovfugler og ugler
Naturfoto utstilling – Nordiske rovfugler og ugler

Naturfoto utstilling – Nordiske rovfugler og ugler

Nordiske rovfugler og ugler

Salgs utstilling nordiske rovfugler og ugler + naturfoto

Reduserte priser nå!

Jeg  stiller ut noen av mine utvalgte bilder  fra de siste årene med tema «nordiske rovfugler og ugler»

Stedet er Storgaten 38, Tønsberg. Rett ved Torvet!
Kom innom for presentasjon, informasjon og/eller en hyggelig foto prat.
Alle bildene har sin egen historie 🙂 …Og alle er hjertelige velkomne, uansett om du er fugleinteressert eller ei 🙂

Jeg er lidenskapelig opptatt av naturen og det mangfoldet vi har rundt oss, ved havet, i fjellet, på bygda eller i nabolaget. Jeg er stadig på søken etter nye natur opplevelser. De gir meg inspirasjon, glede og erfaring til å fungere som en «everyday photographer», enten ute i naturen eller i mittt fotostudio og/eller på photo shoot @ location.
Når jeg ikke har foto oppdrag eller dedikerte foto tjenester, benytter jeg anledningen til å utforske naturens mangfold, både landskap, naturfenomener, fugle og dyrelivet. Allsidig fotografering anser jeg som ett konkuransefortrinn. Fotografering er kunst.

Naturfoto galleriene finner du HER

Explore the Moments

Explore the Moments – Utforsk øyeblikkene, det er nettopp det jeg vil vise…som regel er det kun ett brøkdels sekund som er øyeblikket du av hele ditt hjerte ønsker å «fryse», og som skal bevare minne langt inn i fremtiden!

Utstillingen viser noen minnerike møter med fuglelivet i den nordiske naturen, og denne utstillinegen handler om mine favoritter innen rovfugler og ugler. Mange av bildene er tatt i nærområde, andre har jeg reist langt om lenge for å få festet til bildebrikka. De fleste er fra Norge, men også noen fra vår søte bror, Sverige.

Alle bilder er håndplukket av undertegnde, basert på min egen vurdering. Viktig kriterie for utvelgelsen var å ha fuglene i riktig miljø og typisk positur/flukt. En aldri så liten utfordring da jeg har ett hav å velge mellom…bildearkivet har øket betydelig de siste årene 🙂 Du finner alle bildene her: anderslillebo.no

Alle bildene er signert og nummerert i ett begrenset opplag.. Begrenset opplag sørger for til at bildene er unike i så måte, og at de ikke henger i alle 1000 hjem. Noen er allerede allokert/levert til beigestrede natur elskere, men ingen fare; Det er nok av muligheter  til å sikre seg noen av godbitene! Alle bildene er tilsalgs.

Utstilling KUN for de spesielt interesserte?

Nei, for all del…håper inderlig ikke det 🙁 . Den skal være interessant for alle som er interessert i naturen, fuglelivet og/eller generelt naturfoto. Jeg håper at mange tar seg tid til å besøke utstillingen og beskue bildene på nært hold. Dette er en sjelden anledning til å se utradisjonelle og for noen sjeldne fuglebilder tatt av en naturfotograf og naturentusiast fra Horten 🙂

Jeg har reist land og strand rundt i flere år, besøkt kjente og ukjente lokaliteter, ventet tålmodig på det rette øyeblikket..kanskje det 1/1000 sekundet som du sitter igjen med etter ett døgns ventetid? Men det er i grunn godt nok for meg, DA har jeg fått igjen for investeringen. Det har blitt utrolig mange bomturer, men det igjen gjør at det er spennende og givende.  En vet aldri hva som dukker opp og evt når. Men når man først treffer på eller har flaks, er all reising, venting, frysing, svetting, kostnader og skuffelser glemt! Det gir ett helt ubegripelig adrenalinkikk (for meg) når jeg får oppleve naturen på sitt beste. Det må bare oppleves!

De fleste er «Handmade by me…»

Mange av bildene er «handmade by me»; Knipset, redigert, printet (høykvalitet  luster papir), laminert og montert på 10mm skumplate med avstandstykker (skyggevirking på vegg som Disse bremhever bilde bedre), samt klargjort for direkte oppheng på vegg. Alle bildene måler 50x70cm. Alt gjort i mitt fotostudio i Tønsberg. Her har jeg nødvendig utstyr til å montere storformat bilder.

Bildene har ett moderne design, laminerte, rammeløse, glassløse og refleksfrie (kan henges i direkte sollys, uten at det blir forstyrrende reflekser).  
Laminering av bilder forlenger levertiden betydelig, hvor det limes en beskyttende hinne foran selve printet;  de kan tørkes/rengjøres med en fuktig klut samt at de beskyttes mot UV stråling (unngår falming/forringing). I tillegg har laminatet en svak halvmatt struktur i overflaten som bidrar til en forsterket «dybde» i bildet. 

Jeg kan også tilby å ramme de inn med en minimalistisk feks sort tynn ramme, som gir bildet et mer kvalitetspreget design. 

Stort utvalg av naturfoto

Jeg har kun plukket ut noen av de bildene jeg er mest fornøyd med til denne utstillingen. Men smaken er jo som baken 🙂 Jeg har ett stort utvalg av andre naturfoto motiver, både landskap/natur, fugler og dyr/rovdyr. Jeg kan bla friste med rødlistet fjellrev, bjørn, ulv, jerv, rødrev, mår, moskus , elg og andre spennende kryp. Om ikke rovfugletr og ugler faller helt i smak, har jeg ett stort galleri  av «andre fugler». 
Jeg er også fascinert av naturfenomener som nordlys, lyn, vann/foss, måne osv…

Uansett hvilke bilde og format du skulle velge, er opplaget begrenset. Nummerert og signert av undertegnede.

I tillegg til opphengte bilder, har jeg ett stort utvalg av andre motiver rammet inn med passepatout og glass! Bare spør eller se 🙂  

Selve utstillingen

Utstillingen er en salgsutstilling, og alle bilder selges i begrenset opplag

Tidspunkt: Fom 4. februar 2023 kl. 1500. Utstillingen vil være tilgjengelig over lengre tid.

Sted: Storgaten 38, Tønsberg. Her kan du senke skuldrene og drømme deg bort litt innimellom ellers kanskje stressende dager!

Priser: Selger ut utstilling til reduserte priser nå! Be om tilbud! (Litt avhegig av type bilde)

Kort presentasjon av de fugleartene jeg har valgt ut og hvor de er fotografert: 

Havørn – Smøla

Havørna er Nord-Europas største rovfugl og den fjerde største ørnen i verden. Har en lengde fra 74–92 cm. Hunnene blir cirka 15 prosent lengre og 25 prosent tyngre enn hannene. Hannene veier typisk 3,1 kg til 5,4 kg. Hunnene fra 3,7kg til 6,9kg. Vingespennet ligger på 1,9m til hele 2,6m 

Kongeørn – Vassfaret

Kongeørna er Norges nest største rovfugl, etter havørn. Den har en kroppslengde på 66–90 cm og et vingespenn på 1,8m til ca 2,4m. Hunnen større enn hannen, cirka 10 prosent i størrelse og opp mot 50 prosent tyngre. Hannen veier fra 2,8–4,5 kg, mens hunnen veier fra 3,6 og helt opp til 6,7kg

Fiskeørn – Ilene/Tønsberg

Fiskeørna er den minste av de norskhekkende ørnene. Den blir  55–58 cm lang. Hannen veier fra 1kg til 1,8kg, mens hunnen er større og veier fra 1,2kg til ca 2kg. Vingespennet måler fra 1,3m til ca 1,7m

Glente (rød) – Skåne

Glenta er en stor og meget elegant rovfugl som blir fra 60 til 72cm lang og har et vingespenn på cirka 1,4m til ca 1,7m. Hunnen blir størst og veier i underkant av 1 kg og opp til 1,6kg, mens hannen typisk veier 0,8kg til 1,2kg. Har en karakateristisk stor kløftestjert.

Glente (svart) – Skåne

Den skiller seg fra rød glente gjennom med sin mindre størrelse og mangel på hvite flekker på vingenes underside. Arten er dessuten gjennomgående mørkere og har mindre definert kløftestjert. Den er fra 44cm til 66cm lang og har et vingespenn på 1,2m til 1,5m. Hunnen blir størst og veier fra 750g til ca 1kg, mens hannen veier noe mindre.

Myrhauk (Hunn) – Dovrefjell

Myrhauken er en av 4 kjerrhauker. De andre 3 er sivhauk, enghauk og steppehauk.
Størrelse: 43 – 51 cm.  Vingespennet er 1m til 1,25m. Hunnen er større enn hannen og veier 400-700g.  Hunnen er brungrå, liksom ungfuglene, og begge kjønn har hvit overgump. 

Myrhauk (Hann) – Jarlsberg/Tønsberg

Størrelse: 43 – 51 cm. Vingespennet er 1m til 1,25m. Hannen etr mindre enn hunnen og veier 300-400g . Hannen er lys blågrå, med svarte vingespisser. En meget elegant rovfugl.

Sivhauk – Gjennestadvannet/Stokke

Sivhauken er 1 av 4 kjerrhauker. De andre 3 er myrhauk, enghauk og steppehauk. Størrelse: 48 – 62 cm. Vingespennet på 1,3m. Hunnen er større enn hannen. Vekt fra 0,5kg til 0,75kg

Musvåk – Skåne

Musvåken er 40–52 cm lang og har korte, brede vinger med fem løse håndsvingfjær. Hunnen blir størst og veier 0,5kg til 1,4kg, mens hannen typisk veier ett par hundre gram mindre. Vingespennet er fra 1,1m til 1,4m. Musvåkene varierer veldig i fjærdrakt, fra de helt lyse til mørke brune.

Haukugle – Storemyr/Skien

Haukugla har en kroppslengde mellom 36 og 41 cm, som gjør den til en mellomstor ugle, på størrelse med hornugle. Kjønnene er like i fargene, men hunnene er som regel noe større enn hannene; hunnfugler veier i snitt 320 gram mens hannfuglene veier i snitt 270 gram. Haukugla er en av få uglene som er dagaktiv.

Jordugle – Borrevannet/Horten

Jordugle har en lengde på 34-42 centimeter og et vingespenn på rundt 1m. Den veier fra 200g til i undkant av 0,5kg. Hunnen er litt større enn hannen. 

Jorduglen jager for det meste i skumringen eller om morgenen og er dermed mer aktiv om dagen enn flere av de andre uglene.

Hubro – Ålgård/Stavanger

Hubroen er den største av alle ugler i Europa og veier fra 2 til 4 kg. Hann hubroen blir ca. 65 cm, hunnen 5 til 10 cm større. Vingespennet er mellom 1,5 og 1,8 m. Den har store fjærtopper som kan minne om horn, og rødgule øyne

Fjærene er myke og har en kant av fine frynser, noe som gjør den nesten lydløs når den jakter. Den kan se i lys som er cirka 100 ganger svakere enn det mennesket bruker til å orientere seg med. Typisk nattaktiv ugle.

Dette bildet blei forøvrig «ÅRETS BILDE » i Tønsberg Kameraklubb 

Lappugle – Hedmark/Elverum

Lappugla er ei stor ugle (litt mindre enn hubro). Den måler fra 57 til 67 cm og er ei ugle med et karakteristisk stort, rundt hode med små, stirrende øyne. Hunnen blir størst og veier fra 1kg til 1,9kg, mens den mindre hannen gjerne veier fra 0,6kg til 1,1kg. Den regnes som den største av de typiske barskoguglene.

Lappugle (Juvenil) – Hedmark/Elverum

Ett sjarmerende lite troll med lysgrønne stirrende øyne. Juvenil betyr at det er en ungfugl i sitt første leveår som har begynt å bruke vingene sine til å forflytte seg og så smått begynt å fly. 

Hornugle – Nøtterøy/Tønsberg

Hornugla er ca. 35 cm lang, litt mindre enn kattugle, med to fjærtopper («horn») på hodet. Derav navnet. På ungfugler er ikke fjærtoppene utviklet ennå. De blir mer og mer synelige etterhvert som den vokser. Hornugla veier fra 200–350 g

Kattugle (Unger) – Horten

Med et vingespenn på 81–104 centimeter, og en vekt på 550–750 gram, tilhører kattugla de middels store uglene i Norge. Kattugla er nesten utelukkende nattaktiv

Perleugle – Sande

Perleugla er den nest minste uglen i Norge. Kroppslengden er fra 25–27 cm og vingespennet fra 50–62 cm. Vekt fra 100-150 gram. Når mørket kommer våkner perleuglene til liv og starter jakten på smågnagere.

Spurveugle – Horten

Spurveugla er Norges minste ugle med beskjedne 15–19 cm lange og veier 50–80 gram. Det er en virkelig råtass, som kan ta bytter som er dobbelt så stor som seg selv.

Spurvehauk – Dalen

Hunnen er, som vanlig i fugleverdenen, større enn hannen, og hos spurvehauken er forskjellen betydelig. Hannen er 28-34 cm lang og har et vingespenn på 58-65 cm. Hunnen måler 35-41 cm og har et vingespenn på 67-80 cm. Hunnen veier 220–345 g, hannen 130–175

Ellers kan jeg friste med tårnfalk og hønsehauk samt mange andre tilsvarende bilder av overnevnte fuglearter!
+ mye annet…hva med en skikkelig orrfuglkamp? Eller har du en favoritt? Kanskje jeg har akkurat DET bilde du ønsker liggende i bildearkivet mitt 🙂

Velkommen til årets lokale naturfoto utstilling

GOD FORNØYELSE! Legg gjerne igjen en liten kommentar i kommentarfeltet under!

Og/eller kontakt meg HER

God fotohilsen fra Anders

Explore the Moments/AL Photography 

www.anderslillebo.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *